KURSSIT

Kiinnostaako astangajooga? Hienoa!

Alkeiskurssimme ovat aloittelijan valinta. Mysorekurssit puolestaan heille, ketkä ovat jooganneet jo jonkin aikaa. Mysorekurssien yhteydessä järjestetään yleensä teematunteja tai muuta oheisohjelmaa, joka sopii myös aloittelijoille. Tule hakemaan voimaa ja notkeutta astangajoogasta!                        

NYT AVOINNA OLEVAT KURSSIT: 

JOOGAVIIKONLOPPU VIRPI KARJALAISEN KANSSA + UUDEN SALIN AVAJAISET 31.3.-2.4.

Virpi Karjalainen saapuu vieraaksemme maalis-huhtikuun vaihteessa, jolloin Keulapuomintiellä vietetään uuden salin avajaisjuhlaa. Tarjolla on astangajoogan aloituskurssia, kertaustunteja astangaan palaaville, mysorekurssia edistyneemmille sekä runsas kattaus rentouttavia harjoituksia.

ILMOITTAUDU MUKAAN NYT!

Aikataulu aloituskurssi:
la 1.4. klo 11-13
su klo 2.4. klo 11-13
Hinnat 80/70 € sis. 5 viikkotuntia salilla.

Aikataulu mysorekurssi:
pe 31.3. klo 17-19 ohjattu
la 1.4. klo 7.30-10 mysore
su 2.4. klo 7.30-10 mysore
Hinta: 80/60/30 € (alennettu 70/55/28€)

Perjantai 31.3.2023
17:00 – 19:00 Ohjattu
19:15 – 20:00 iRest® Yoga Nidra. (15€)

Lauantai 1.4.2023
07:30 – 10:30 Mysore
11:00 – 13:00 Alkeiskurssi
13:30 – 15:00 Paluu astangaan (25€)

18:30 – 19:30 Onnen kokemukset -ryhmähypnoosi (25€ )

Sunnuntai 2.4.2023
07:30 – 10:30 Mysore
11:00 – 13:00 Alkeiskurssi
13:30 – 14:30 Future vision -meditaatio (15€)

Hinnat:
Aloituskurssi 80/70 € sis. 5 viikkotuntia salilla
Mysore 80/60/30 € (alennettu 70/55/28€)

TUNTIKUVAUKSET:

iRest Yoga Nidra

Syvärentouttava meditaatio stressin purkuun.
Teemme noin 30 minuutin mittaisen meditaation.
Voit tehdä meditaation istuen tai makuulla mukavassa asennossa. Ota mukaan
lämpimät vaatteet, viltti, tyyny ja bolsteri, jos sinulla on sellainen. Tarkoitus on tehdä
olosi mahdollisimman mukavaksi.

Paluu astangaan

Haluaisitko palata takaisin astangajoogan pariin lyhyemmän tai pitemmän tauon jälkeen?
Tällä tunnilla teemme lempeän harjoituksen, jossa kehosi ja mielesi pääsee muistelemaan harjoitusta ennen viikkotunneille paluuta.

Onnen kokemukset -ryhmähypnoosi

Haluatko kokeilla miltä hypnoosi tuntuu? Oletko miettinyt hypnoterapiaa, mutta haluat kokea hypnoosin ennen terapiaan tuloa?
Hypnoosi ei ole pelottavaa ja useimmat kokevat sen vain hyvin rentoutuneen olotilana. 
Ryhmässä emme tee varsinaista terapiaa vaan etsimme alitajunnasta positiivisia, onnellisia kokemuksia, joista saat energiaa arkeesi.

Future vision -meditaatio

Mitä haluat saavuttaa? Minkälaista elämäsi on, kun olet saavuttanut haluamasi?
Tässä harjoituksessa etsimme ensin mitä haluat. Sitten teemme meditaation, jossa käymme katsomassa tulevaisuuden sinua ja juttelemassa hänen kanssaan.

Kurssi pidetään osoitteessa Keulapuomintie 10, 90510 Oulu.

VIIKONLOPPUKURSSIEN SISÄLTÖ

ALKEISKURSSI

Alkeiskurssilla tutustutaan astangajoogan maailmaan ja harjoituksiin. Kurssin vetäjästä riippuen kurssi kestää kolme tai kaksi päivää

Perjantain infossa esitellään astangajoogan historiaa, filosofiaa ja vaikutuksia sekä harjoitellaan hengitystä. Lauantaina ja sunnuntaina harjoitellaan ujjayi-hengitystä, mula bandhan (juurilukko) ja uddiana bandhan (alavatsalukko) käyttöä, sekä opetellaan alkeistason asanat: aurinkotervehdykset, seisomasarja, sekä osa loppuliikkeistä. Lisäksi harjoitellaan vinyasaa eli liikkeen ja hengityksen yhdistämistä. Kurssin jälkeen oppilas voi siirtyä ohjattu seisomasarja -viikkotunneille.

Alkeiskurssi ei edellytä aiempaa kuntoilua eikä kokemusta joogasta. Raskauden aikana ei suositella astangajoogan aloittamista.

Ohjeita alkeiskurssilaiselle:

  • Harjoitellessa yllä kevyet vaatteet: trikoohousut / verkkarit, T-paita, avojalat. Joogamatto / pehmustettu alusta tai paksu pyyhe on suositeltava muttei välttämätön.
  • Ennen harjoitusten alkua on suositeltavaa olla syömättä noin kaksi tuntia.
  • Harjoituksen aikana ei juoda eikä syödä.
  • Älä joogaa flunssaisena tai kuumeisena – pidä yksi kuumeeton lepopäivä.
  • Mainitse selkä- yms. tukielinvaivoista ohjaajalle: yleensä ne eivät ole joogan esteenä vaan oikea joogatekniikka parantaa tai helpottaa monia vaivoja.
  • Polvea ei saa vääntää väkisin. Polvivaivojen syynä on usein lonkan seudun tiukkuus, ja joogassa työstetään sen sijaan lonkan liikkuvuutta.
  • Huolehdi henkilökohtaisesta hygieniasta. Käy suihkussa ennen harjoitusta, pese joogavaatteet päivittäin.
  • Vältä alkoholia ja voimakkaita lääkkeitä kurssin aikana. Vältä myös voimakkaasti maustettuja ruokia.
  • Kurssihintaan kuuluva 5x harjoituskortti on voimassa 3 kuukautta. Ohjattu seisomasarja -tunnit ovat kaikki ohjaajan suullisesti ohjaamia eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen.
  • Kurssimateriaali (viikkoaikataulu, harjoitusmoniste, 5x kortti) jaetaan sunnuntaina.

MYSOREKURSSI

Mysorekurssilla siirrytään joogaamaan oman hengityksen tahtiin, mysoreharjoitteluun. Harjoitus noudattaa perinteistä Sri K. Pattabhi Joisin opetusmenetelmää Etelä-Intiassa, Mysoren kaupungissa.

Alkeismysorekurssille voi tulla ensimmäisen kerran, kun pystyy tekemään kohtalaisesti seisomasarjan jatkuvana liike-hengitysharjoituksena ja haluaa siirtyä omatahtiseen harjoitteluun, ja kun oppilaalla on mielestään kohtalaisen hyvä tuntuma bandhojen ja hengityksen käytöstä seisomasarjan harjoituksessa. Alkeismysorekurssilla opetellaan ensimmäiset istuma-asanat ja kaikki loppuliikkeet. Kurssin käytyään voi tulla mysoreviikkotunneille.

Seuraavilla mysorekursseilla opetellaan lisää istumasarjan asanoita, eteneminen tapahtuu yksilöllisesti. Harjoituksessa etenemisen sääntö on, että edelliset asanat pitää pystyä tekemään kohtalaisen hyvin, ennen kuin seuraavia asanoita opetetaan. Mysoreharjoituksessa joogasta tulee henkilökohtainen harjoitus, jossa hengityksen ja bandhojen tekniikka tulee yhä tärkeämmäksi. Ohjaajat voivat antaa lisäasanoita yksilöllisesti myös mysoreviikkotunneilla.

Raskauden aikana ei suositella siirtymistä seuraavalle tasokurssille.