KURSSIT

Kiinnostaako astangajooga? Hienoa!

Alkeiskurssimme ovat aloittelijan valinta. Mysorekurssit puolestaan heille, ketkä ovat jooganneet jo jonkin aikaa. Mysorekurssien yhteydessä järjestetään yleensä teematunteja tai muuta oheisohjelmaa, joka sopii myös aloittelijoille. Tule hakemaan voimaa ja notkeutta astangajoogasta!                        

NYT AVOINNA OLEVAT KURSSIT: 

Hanne Sydänmaa (ks. alla)

Hanne Sydänmaa: Astangajoogan intensiivikurssi ja tekniikka 26.-29.5.2022

Mysorekurssi 26.-29.5.2022

To 17-19 ohjattu harjoitus
Pe 6-8 mysore

La 7.30-10.30 mysore
Su 7.30-10.30 mysore

Hinnat: (4/3/2/1 kertaa) 100/80/54/27 € (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset (90/70/50/25 €)

Tekniikkatunti 1: Astangajoogan välivinyasat

PERJANTAINA 27.5. KLO 17.00-19.00

Tunnin kuvaus: Välivinyasa harjoituksessa ja miten kehittää hyppyjä käsien välistä sujuvammaksi; ottaen huomioon kehon sen hetkinen liikkuvuus ja voiman käyttö.
Tarkastelemme myös mm rullauksessa/taaksetaivutuksessa optimaalista keskustan aktivointia selän suojaamiseksi ja kulma/alaspäinkatsovakoira-asennossa olkanivelen toimintaa ja liikesuuntaa.

Hinta: 25 €, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset ja kurssilaiset 20 €.

Tekniikkatunti 2: Käsilläseisonta & Core

LAUANTAINA 28.5. KLO 14.00-16.00

Tunnin kuvaus: Sopii kaikille, vaikka et olisi kokeillut käsilläseisontaa aikaisemmin ja myös jos haluat edistää sen harjoittelua.
Aloitamme makuulla keskivartaloa ja kehoa kevyesti aktivoiden ja linjauksia hakien.
Työstämme lankkua ja kehon pidennystä siirtyen käsilläseisontaharjoituksiin seinällä.
Ajatuksena antaa yksilöllisiä työkaluja jokaiselle omaan harjoitteluun kehittämään keskivartalon tukea ja voimaa ja sen myötä myös käsilläseisontaa sekä päälläseisontaa.

Hinta 25 €, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset ja kurssilaiset 20 €.

ALKEISKURSSI 28.-29.5.2022

La klo 11.00-13.00

Su klo 11.00-13.00

Hinta 75 € (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 65 €) sis. 5 viikkotuntia.  

VIIKONLOPPUKURSSIEN SISÄLTÖ

ALKEISKURSSI

Alkeiskurssilla tutustutaan astangajoogan maailmaan ja harjoituksiin. Kurssin vetäjästä riippuen kurssi kestää kolme tai kaksi päivää

Perjantain infossa esitellään astangajoogan historiaa, filosofiaa ja vaikutuksia sekä harjoitellaan hengitystä. Lauantaina ja sunnuntaina harjoitellaan ujjayi-hengitystä, mula bandhan (juurilukko) ja uddiana bandhan (alavatsalukko) käyttöä, sekä opetellaan alkeistason asanat: aurinkotervehdykset, seisomasarja, sekä osa loppuliikkeistä. Lisäksi harjoitellaan vinyasaa eli liikkeen ja hengityksen yhdistämistä. Kurssin jälkeen oppilas voi siirtyä ohjattu seisomasarja -viikkotunneille.

Alkeiskurssi ei edellytä aiempaa kuntoilua eikä kokemusta joogasta. Raskauden aikana ei suositella astangajoogan aloittamista.

Ohjeita alkeiskurssilaiselle:

  • Harjoitellessa yllä kevyet vaatteet: trikoohousut / verkkarit, T-paita, avojalat. Joogamatto / pehmustettu alusta tai paksu pyyhe on suositeltava muttei välttämätön.
  • Ennen harjoitusten alkua on suositeltavaa olla syömättä noin kaksi tuntia.
  • Harjoituksen aikana ei juoda eikä syödä.
  • Älä joogaa flunssaisena tai kuumeisena – pidä yksi kuumeeton lepopäivä.
  • Mainitse selkä- yms. tukielinvaivoista ohjaajalle: yleensä ne eivät ole joogan esteenä vaan oikea joogatekniikka parantaa tai helpottaa monia vaivoja.
  • Polvea ei saa vääntää väkisin. Polvivaivojen syynä on usein lonkan seudun tiukkuus, ja joogassa työstetään sen sijaan lonkan liikkuvuutta.
  • Huolehdi henkilökohtaisesta hygieniasta. Käy suihkussa ennen harjoitusta, pese joogavaatteet päivittäin.
  • Vältä alkoholia ja voimakkaita lääkkeitä kurssin aikana. Vältä myös voimakkaasti maustettuja ruokia.
  • Kurssihintaan kuuluva 5x harjoituskortti on voimassa 2 kuukautta. Ohjattu seisomasarja -tunnit ovat kaikki ohjaajan suullisesti ohjaamia eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen.
  • Kurssimateriaali (viikkoaikataulu, harjoitusmoniste, 5x kortti) jaetaan sunnuntaina.

ALKEISMYSORE- JA MYSOREKURSSIT

Mysorekurssilla siirrytään joogaamaan oman hengityksen tahtiin, mysoreharjoitteluun. Harjoitus noudattaa perinteistä Sri K. Pattabhi Joisin opetusmenetelmää Etelä-Intiassa, Mysoren kaupungissa.

Alkeismysorekurssille voi tulla ensimmäisen kerran, kun pystyy tekemään kohtalaisesti seisomasarjan jatkuvana liike-hengitysharjoituksena ja haluaa siirtyä omatahtiseen harjoitteluun, ja kun oppilaalla on mielestään kohtalaisen hyvä tuntuma bandhojen ja hengityksen käytöstä seisomasarjan harjoituksessa. Alkeismysorekurssilla opetellaan ensimmäiset istuma-asanat ja kaikki loppuliikkeet. Kurssin käytyään voi tulla mysoreviikkotunneille.

Seuraavilla mysorekursseilla opetellaan lisää istumasarjan asanoita, eteneminen tapahtuu yksilöllisesti. Harjoituksessa etenemisen sääntö on, että edelliset asanat pitää pystyä tekemään kohtalaisen hyvin, ennen kuin seuraavia asanoita opetetaan. Mysoreharjoituksessa joogasta tulee henkilökohtainen harjoitus, jossa hengityksen ja bandhojen tekniikka tulee yhä tärkeämmäksi. Ohjaajat voivat antaa lisäasanoita yksilöllisesti myös mysoreviikkotunneilla.

Raskauden aikana ei suositella siirtymistä seuraavalle tasokurssille.