KURSSIT

Kiinnostaako astangajooga? Hienoa!

Alkeiskurssimme ovat aloittelijan valinta. Mysorekurssit puolestaan heille, ketkä ovat jooganneet jo jonkin aikaa. Mysorekurssien yhteydessä järjestetään yleensä teematunteja tai muuta oheisohjelmaa, joka sopii myös aloittelijoille. Tule hakemaan voimaa ja notkeutta astangajoogasta!                        

NYT AVOINNA OLEVAT KURSSIT: 

Pia Lehtinen: Astangajoogan mysorekurssi 19.–21.8. ja alkeiskurssi 20.–21.8.2022

 • Perjantai 19.8. klo 17 –19 ohjattu harjoitus ja keskustelu
 • Lauantai 20.8. klo 7.30–10 mysore
 • Sunnuntai 21.8. klo 7.30–10 mysore
 • Hinta: (3/2/1 kertaa): 80/60/30 € (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 70/55/28 €)

Teematunti la 20.8. klo 14–16
Angat 3 ja 4 eli asana ja pranayama.
Pohdimme mm. miten asanasarjat rakentuvat ja miten ne vaikuttavat harjoittajaansa, tutkimme esimerkiksi ensimmäisen ja toisen asentosarjan yhtäläisyyksiä ja eroja sekä pranayaman roolia astangatraditiossa.
Hinta 25 €

Teematunti su 21.8. klo 14—16
Astangaan tauon jälkeen palaaville.
Oletko joskus käynyt astangajoogan alkeiskurssin, mutta et enää muista harjoitusta. Tai olet ehkä tehnyt harjoitusta pidemmällekin, mutta sitten on tullut tauko pidemmäksi aikaa. Nyt on mahdollista palauttaa mieleesi astangaharjoituksen kulkua pätevän opettajan ohjauksessa. Tule rohkeasti mukaan! Minimiosallistujamäärä 7.
Hinta: 25 €.

Astangajoogan alkeiskurssi 20.–21.8.

la klo 11–13 ja su klo 11–13

Hinta: 80 € (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 70 €) sis. 5 viikkotuntia.

Astangajoogan alkeiskurssi (Kaija Koski) 17.-18.9.2022

la klo 11–13 ja su klo 11–13

Hinta: 80 € (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 70 €) sis. 5 viikkotuntia.

SYKSYN 2022 KURSSIT:

Astangajoogan alkeet + mysorekurssi Pia Lehtisen johdolla 19.-21.8.2022.

Astangajoogan alkeiskurssi (Kaija Koski) 17.-18.9.2022.

Astangajooga alkeet + mysorekurssi (Heidi Ruokoniemi) 14.-16.10.2022.

Astangajoogan alkeet + mysorekurssi (Magnus Appelberg) 25.-27.11.2022.

VIIKONLOPPUKURSSIEN SISÄLTÖ

ALKEISKURSSI

Alkeiskurssilla tutustutaan astangajoogan maailmaan ja harjoituksiin. Kurssin vetäjästä riippuen kurssi kestää kolme tai kaksi päivää

Perjantain infossa esitellään astangajoogan historiaa, filosofiaa ja vaikutuksia sekä harjoitellaan hengitystä. Lauantaina ja sunnuntaina harjoitellaan ujjayi-hengitystä, mula bandhan (juurilukko) ja uddiana bandhan (alavatsalukko) käyttöä, sekä opetellaan alkeistason asanat: aurinkotervehdykset, seisomasarja, sekä osa loppuliikkeistä. Lisäksi harjoitellaan vinyasaa eli liikkeen ja hengityksen yhdistämistä. Kurssin jälkeen oppilas voi siirtyä ohjattu seisomasarja -viikkotunneille.

Alkeiskurssi ei edellytä aiempaa kuntoilua eikä kokemusta joogasta. Raskauden aikana ei suositella astangajoogan aloittamista.

Ohjeita alkeiskurssilaiselle:

 • Harjoitellessa yllä kevyet vaatteet: trikoohousut / verkkarit, T-paita, avojalat. Joogamatto / pehmustettu alusta tai paksu pyyhe on suositeltava muttei välttämätön.
 • Ennen harjoitusten alkua on suositeltavaa olla syömättä noin kaksi tuntia.
 • Harjoituksen aikana ei juoda eikä syödä.
 • Älä joogaa flunssaisena tai kuumeisena – pidä yksi kuumeeton lepopäivä.
 • Mainitse selkä- yms. tukielinvaivoista ohjaajalle: yleensä ne eivät ole joogan esteenä vaan oikea joogatekniikka parantaa tai helpottaa monia vaivoja.
 • Polvea ei saa vääntää väkisin. Polvivaivojen syynä on usein lonkan seudun tiukkuus, ja joogassa työstetään sen sijaan lonkan liikkuvuutta.
 • Huolehdi henkilökohtaisesta hygieniasta. Käy suihkussa ennen harjoitusta, pese joogavaatteet päivittäin.
 • Vältä alkoholia ja voimakkaita lääkkeitä kurssin aikana. Vältä myös voimakkaasti maustettuja ruokia.
 • Kurssihintaan kuuluva 5x harjoituskortti on voimassa 2 kuukautta. Ohjattu seisomasarja -tunnit ovat kaikki ohjaajan suullisesti ohjaamia eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen.
 • Kurssimateriaali (viikkoaikataulu, harjoitusmoniste, 5x kortti) jaetaan sunnuntaina.

ALKEISMYSORE- JA MYSOREKURSSIT

Mysorekurssilla siirrytään joogaamaan oman hengityksen tahtiin, mysoreharjoitteluun. Harjoitus noudattaa perinteistä Sri K. Pattabhi Joisin opetusmenetelmää Etelä-Intiassa, Mysoren kaupungissa.

Alkeismysorekurssille voi tulla ensimmäisen kerran, kun pystyy tekemään kohtalaisesti seisomasarjan jatkuvana liike-hengitysharjoituksena ja haluaa siirtyä omatahtiseen harjoitteluun, ja kun oppilaalla on mielestään kohtalaisen hyvä tuntuma bandhojen ja hengityksen käytöstä seisomasarjan harjoituksessa. Alkeismysorekurssilla opetellaan ensimmäiset istuma-asanat ja kaikki loppuliikkeet. Kurssin käytyään voi tulla mysoreviikkotunneille.

Seuraavilla mysorekursseilla opetellaan lisää istumasarjan asanoita, eteneminen tapahtuu yksilöllisesti. Harjoituksessa etenemisen sääntö on, että edelliset asanat pitää pystyä tekemään kohtalaisen hyvin, ennen kuin seuraavia asanoita opetetaan. Mysoreharjoituksessa joogasta tulee henkilökohtainen harjoitus, jossa hengityksen ja bandhojen tekniikka tulee yhä tärkeämmäksi. Ohjaajat voivat antaa lisäasanoita yksilöllisesti myös mysoreviikkotunneilla.

Raskauden aikana ei suositella siirtymistä seuraavalle tasokurssille.