KURSSIT

Kiinnostaako astangajooga? Hienoa!

Aloituskurssimme ovat aloittelijan valinta. Mysorekurssit puolestaan heille, ketkä ovat jooganneet jo jonkin aikaa. Mysorekurssien yhteydessä järjestetään yleensä teematunteja tai muuta oheisohjelmaa, jotka sopivat myös aloittelijoille. Tule hakemaan voimaa ja notkeutta astangajoogasta!                        

NYT AVOINNA OLEVAT KURSSIT: 

Astangajoogaviikonloppu Pia Lehtinen // 15.-17.3.2024

Aloituskurssi 16.-17.3.

la klo 11—13
su klo 11—13
Hinta: 80 € (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 70 €) sis. 5 viikkotuntia.

Mysorekurssi 15.-17.3.
pe 17—19 ohjattu harjoitus + keskustelu
la 8—10.30 mysore
su 8—10.30 mysore

Hinta: (3/2/1 kertaa): 80/60/30 € (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 70/55/28 €)

Teematunti 1 la 14-16: Loppuliikkeet

Astangaharjoitus päätetään aina loppuliikkeisiin, joiden tarkoituksena on palauttaa ja rauhoittaa keho ja mieli harjoituksesta. Teematunnilla perehdymmekin tälle kertaa loppuliikkeisiin, niiden merkitykseen ja vaikutukseen, sekä tutkimme loppuliikkeiden kuningasasentoa eli päälläseisontaa ja sen tekniikoita.
Hinta: 25 €

Teematunti 2 su 14-16: 2. asentosarja ja sen vinyasat

Tällä tunnilla tutustumme toiseen asentosarjaan eli nadi shodhanaan, sen vaikutuksiin ja vinyasoihin. Käymme asento asennolta sarjan alkupään vinyasat ja tekniikat läpi. Tunnille voivat osallistua kaikki toista asentosarjaa harjoittelevat.

VIIKONLOPPUKURSSIEN SISÄLTÖ

ALOITUSKURSSI

Alkeiskurssilla tutustutaan astangajoogan maailmaan ja harjoituksiin. Kurssin vetäjästä riippuen kurssi kestää kolme tai kaksi päivää

Perjantain infossa esitellään astangajoogan historiaa, filosofiaa ja vaikutuksia sekä harjoitellaan hengitystä. Lauantaina ja sunnuntaina harjoitellaan ujjayi-hengitystä, mula bandhan (juurilukko) ja uddiana bandhan (alavatsalukko) käyttöä, sekä opetellaan alkeistason asanat: aurinkotervehdykset, seisomasarja, sekä osa loppuliikkeistä. Lisäksi harjoitellaan vinyasaa eli liikkeen ja hengityksen yhdistämistä. Kurssin jälkeen oppilas voi siirtyä ohjattu seisomasarja -viikkotunneille.

Alkeiskurssi ei edellytä aiempaa kuntoilua eikä kokemusta joogasta. Raskauden aikana ei suositella astangajoogan aloittamista.

Ohjeita alkeiskurssilaiselle:

  • Harjoitellessa yllä kevyet vaatteet: trikoohousut / verkkarit, T-paita, avojalat. Joogamatto / pehmustettu alusta tai paksu pyyhe on suositeltava muttei välttämätön.
  • Ennen harjoitusten alkua on suositeltavaa olla syömättä noin kaksi tuntia.
  • Harjoituksen aikana ei juoda eikä syödä.
  • Älä joogaa flunssaisena tai kuumeisena – pidä yksi kuumeeton lepopäivä.
  • Mainitse selkä- yms. tukielinvaivoista ohjaajalle: yleensä ne eivät ole joogan esteenä vaan oikea joogatekniikka parantaa tai helpottaa monia vaivoja.
  • Polvea ei saa vääntää väkisin. Polvivaivojen syynä on usein lonkan seudun tiukkuus, ja joogassa työstetään sen sijaan lonkan liikkuvuutta.
  • Huolehdi henkilökohtaisesta hygieniasta. Käy suihkussa ennen harjoitusta, pese joogavaatteet päivittäin.
  • Vältä alkoholia ja voimakkaita lääkkeitä kurssin aikana. Vältä myös voimakkaasti maustettuja ruokia.
  • Kurssihintaan kuuluva 5x harjoituskortti on voimassa 3 kuukautta. Ohjattu seisomasarja -tunnit ovat kaikki ohjaajan suullisesti ohjaamia eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen.
  • Kurssimateriaali (viikkoaikataulu, harjoitusmoniste, 5x kortti) jaetaan sunnuntaina.

MYSOREKURSSI

Mysorekurssilla siirrytään joogaamaan oman hengityksen tahtiin, mysoreharjoitteluun. Harjoitus noudattaa perinteistä Sri K. Pattabhi Joisin opetusmenetelmää Etelä-Intiassa, Mysoren kaupungissa.

Mysorekurssille voi tulla ensimmäisen kerran, kun pystyy tekemään kohtalaisesti seisomasarjan jatkuvana liike-hengitysharjoituksena ja haluaa siirtyä omatahtiseen harjoitteluun, ja kun oppilaalla on mielestään kohtalaisen hyvä tuntuma bandhojen ja hengityksen käytöstä seisomasarjan harjoituksessa. Mysorekurssilla edetään yksilöllisesti ja opetellaan ensimmäiset istuma-asanat ja kaikki loppuliikkeet. Kurssin käytyään voi tulla mysoreviikkotunneille.

Seuraavilla mysorekursseilla opetellaan lisää istumasarjan asanoita, eteneminen tapahtuu yksilöllisesti. Harjoituksessa etenemisen sääntö on, että edelliset asanat pitää pystyä tekemään kohtalaisen hyvin, ennen kuin seuraavia asanoita opetetaan. Mysoreharjoituksessa joogasta tulee henkilökohtainen harjoitus, jossa hengityksen ja bandhojen tekniikka tulee yhä tärkeämmäksi. Ohjaajat voivat antaa lisäasanoita yksilöllisesti myös mysoreviikkotunneilla.

Raskauden aikana ei suositella siirtymistä seuraavalle tasokurssille.

Share