KURSSIT

Kiinnostaako astangajooga? Hienoa!

Aloituskurssimme ovat aloittelijan valinta. Mysorekurssit puolestaan heille, ketkä ovat jooganneet jo jonkin aikaa. Mysorekurssien yhteydessä järjestetään yleensä teematunteja tai muuta oheisohjelmaa, jotka sopivat myös aloittelijoille. Tule hakemaan voimaa ja notkeutta astangajoogasta!                        

NYT AVOINNA OLEVAT KURSSIT: 

Hengitä terveyttä kesäkiertue: Sami Mälkiä Oulussa
Astanga & Pranayama 27.-29.6.2024

Kesäkiertueellaan Sami pysähtyy Oulun salilla ohjaamaan astangaa ja pranayamaa. Luvassa on tietoisia hengityksiä ja lempeitä hikiharjoituksia. Astanga-tunnit sopivat kaiken tasoisille harjoittelijoille ja hengitysharjoitukset tukevat kaikkien terveyttä kuntoon katsomatta.

Pranayama tasapainottaa ja vahvistaa hermostoa, minkä lisäksi se vähentää stressiä ja selkeyttää ajattelua. Tervetuloa hengittämään terveyttä elämään!

Torstai

 • 17-18 Pranayama
 • 18.15-19.45 Astanga-ohjattu

Perjantai

 • 7.30-8.30 Pranayama
 • 8.30-10 Astanga-mysore
 • 17-18 Pranayama
 • 18.15-19.45 Astanga-ohjattu


Lauantai

 • 8-9 Pranayama
 • 9-10.30 Astanga-mysore

Hinnat
3x Astanga&Pranayama 80/75€ / 2x Astanga&Pranayama 60/55€
(aamu- tai iltaryhmä 35€), 3x Astanga 60/55€ (2x/45€, a 25€)
4x Pranayama 55€ (3x/45€, 2x/35€, a 20€)

Astangajoogan aloituskurssit syksyllä 2024

Virpi Karjalainen 17.-18.8.2024

Heidi Ruokoniemi 21.-22.9.2024

Magnus Appelberg 9.-10.11.2024

VIIKONLOPPUKURSSIEN SISÄLTÖ

ALOITUSKURSSI

Alkeiskurssilla tutustutaan astangajoogan maailmaan ja harjoituksiin. Kurssin vetäjästä riippuen kurssi kestää kolme tai kaksi päivää

Perjantain infossa esitellään astangajoogan historiaa, filosofiaa ja vaikutuksia sekä harjoitellaan hengitystä. Lauantaina ja sunnuntaina harjoitellaan ujjayi-hengitystä, mula bandhan (juurilukko) ja uddiana bandhan (alavatsalukko) käyttöä, sekä opetellaan alkeistason asanat: aurinkotervehdykset, seisomasarja, sekä osa loppuliikkeistä. Lisäksi harjoitellaan vinyasaa eli liikkeen ja hengityksen yhdistämistä. Kurssin jälkeen oppilas voi siirtyä ohjattu seisomasarja -viikkotunneille.

Alkeiskurssi ei edellytä aiempaa kuntoilua eikä kokemusta joogasta. Raskauden aikana ei suositella astangajoogan aloittamista.

Ohjeita alkeiskurssilaiselle:

 • Harjoitellessa yllä kevyet vaatteet: trikoohousut / verkkarit, T-paita, avojalat. Joogamatto / pehmustettu alusta tai paksu pyyhe on suositeltava muttei välttämätön.
 • Ennen harjoitusten alkua on suositeltavaa olla syömättä noin kaksi tuntia.
 • Harjoituksen aikana ei juoda eikä syödä.
 • Älä joogaa flunssaisena tai kuumeisena – pidä yksi kuumeeton lepopäivä.
 • Mainitse selkä- yms. tukielinvaivoista ohjaajalle: yleensä ne eivät ole joogan esteenä vaan oikea joogatekniikka parantaa tai helpottaa monia vaivoja.
 • Polvea ei saa vääntää väkisin. Polvivaivojen syynä on usein lonkan seudun tiukkuus, ja joogassa työstetään sen sijaan lonkan liikkuvuutta.
 • Huolehdi henkilökohtaisesta hygieniasta. Käy suihkussa ennen harjoitusta, pese joogavaatteet päivittäin.
 • Vältä alkoholia ja voimakkaita lääkkeitä kurssin aikana. Vältä myös voimakkaasti maustettuja ruokia.
 • Kurssihintaan kuuluva 5x harjoituskortti on voimassa 3 kuukautta. Ohjattu seisomasarja -tunnit ovat kaikki ohjaajan suullisesti ohjaamia eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen.
 • Kurssimateriaali (viikkoaikataulu, harjoitusmoniste, 5x kortti) jaetaan sunnuntaina.

MYSOREKURSSI

Mysorekurssilla siirrytään joogaamaan oman hengityksen tahtiin, mysoreharjoitteluun. Harjoitus noudattaa perinteistä Sri K. Pattabhi Joisin opetusmenetelmää Etelä-Intiassa, Mysoren kaupungissa.

Mysorekurssille voi tulla ensimmäisen kerran, kun pystyy tekemään kohtalaisesti seisomasarjan jatkuvana liike-hengitysharjoituksena ja haluaa siirtyä omatahtiseen harjoitteluun, ja kun oppilaalla on mielestään kohtalaisen hyvä tuntuma bandhojen ja hengityksen käytöstä seisomasarjan harjoituksessa. Mysorekurssilla edetään yksilöllisesti ja opetellaan ensimmäiset istuma-asanat ja kaikki loppuliikkeet. Kurssin käytyään voi tulla mysoreviikkotunneille.

Seuraavilla mysorekursseilla opetellaan lisää istumasarjan asanoita, eteneminen tapahtuu yksilöllisesti. Harjoituksessa etenemisen sääntö on, että edelliset asanat pitää pystyä tekemään kohtalaisen hyvin, ennen kuin seuraavia asanoita opetetaan. Mysoreharjoituksessa joogasta tulee henkilökohtainen harjoitus, jossa hengityksen ja bandhojen tekniikka tulee yhä tärkeämmäksi. Ohjaajat voivat antaa lisäasanoita yksilöllisesti myös mysoreviikkotunneilla.

Raskauden aikana ei suositella siirtymistä seuraavalle tasokurssille.