KURSSIT

Kiinnostaako astangajooga? Hienoa!

Alkeiskurssimme ovat aloittelijan valinta. Mysorekurssit puolestaan heille, ketkä ovat jooganneet jo jonkin aikaa. Mysorekurssien yhteydessä järjestetään yleensä teematunteja tai muuta oheisohjelmaa, joka sopii myös aloittelijoille. Tule hakemaan voimaa ja notkeutta astangajoogasta!                        

NYT AVOINNA OLEVAT KURSSIT: 

ALKEISKURSSIT

Astangajoogan alkeiskurssiviikonloppu 14.-15.8.2021

MYSOREKURSSIT 

Hanne Sydänmaa 13.-15.8.2021

ILMOITTAUDU KURSSILLE Tästä


ASTANGAJOOGAN MYSOREKURSSI JA ALKEET 13.-15.8.

Ohjaaja: Hanne Sydänmaa

Mysorekurssin aikataulu:

 • 13.8. klo 17.00-19.00 ohjattu astangaharjoitus
 • 14.8. klo 07.30-10.00 mysore
 • 14.8. klo 14.00-16.00 teematunti: Taaksetaivutusten anatomiaa
 • 15.8. klo 07.30-10.00 mysore

Hinnat:

 • 4 tapahtumaa 100€/90€*
 • 3 tapahtumaa 80€/70€*
 • 2 tapahtumaa 54€/50€*
 • 1 tapahtuma 27€/25€*

* Alennettu kurssimaksu koskee opiskelijoita, työttömiä ja eläkeläisiä.

Teematunti: Taaksetaivutusten anatomiaa

Haetaan optimaalisempia ja tasapainoisempia kontrolloituja
taaksetaivutuksia kehon etulinjan/syvien tukilihasten ja pakaran
tuella selkää säästäen. Tekniikkatunti soveltuu kaikille ja
rakentuu erilaisista kehon hermotusten ja tukilihasten aktivoivista harjoitteista mukaan lukien helposti lähestyttäviä rakentavia taaksetaivutuksia vatsalla maaten johdattaen aurinkotervehdysten ylöspäin katsovaan koiraan. Käydään läpi myös joitain vatsalihaksia aktivoivia liikkeitä ja kakkossarjan taaksetaivutuksia muokaten niitä kaikille sopiviksi.

ILMOITTAUDU KURSSILLE TÄSTÄ

Alkeiskurssi:

Tiivis kahden päivän paketti tutustuttaa astangajoogan maailmaan. Tervetuloa mukaan! Kurssin hinta 75/65* € (sis. vapaalippuja viikkotunneille).

* Alennettu kurssimaksu koskee opiskelijoita, työttömiä ja eläkeläisiä.

Aikataulu:

 • la 14.8. klo 11.00-13.00
 • su 15.8. klo 11.00-13.00

ILMOITTAUDU KURSSILLE TÄSTÄ


VIIKONLOPPUKURSSIEN SISÄLTÖ

ALKEISKURSSI

Kolmipäiväisellä alkeiskurssilla tutustutaan astangajoogan maailmaan ja harjoituksiin.

Perjantain infossa esitellään astangajoogan historiaa, filosofiaa ja vaikutuksia sekä harjoitellaan hengitystä. Lauantaina ja sunnuntaina harjoitellaan ujjayi-hengitystä, mula bandhan (juurilukko) ja uddiana bandhan (alavatsalukko) käyttöä, sekä opetellaan alkeistason asanat: aurinkotervehdykset, seisomasarja, sekä osa loppuliikkeistä. Lisäksi harjoitellaan vinyasaa eli liikkeen ja hengityksen yhdistämistä. Kurssin jälkeen oppilas voi siirtyä ohjattu seisomasarja -viikkotunneille.

Alkeiskurssi ei edellytä aiempaa kuntoilua eikä kokemusta joogasta. Raskauden aikana ei suositella astangajoogan aloittamista.

Ohjeita alkeiskurssilaiselle:

 • Harjoitellessa yllä kevyet vaatteet: trikoohousut / verkkarit, T-paita, avojalat. Joogamatto / pehmustettu alusta tai paksu pyyhe on suositeltava muttei välttämätön.
 • Ennen harjoitusten alkua on suositeltavaa olla syömättä noin kaksi tuntia.
 • Harjoituksen aikana ei juoda eikä syödä.
 • Älä joogaa flunssaisena tai kuumeisena - pidä yksi kuumeeton lepopäivä.
 • Mainitse selkä- yms. tukielinvaivoista ohjaajalle: yleensä ne eivät ole joogan esteenä vaan oikea joogatekniikka parantaa tai helpottaa monia vaivoja.
 • Polvea ei saa vääntää väkisin. Polvivaivojen syynä on usein lonkan seudun tiukkuus, ja joogassa työstetään sen sijaan lonkan liikkuvuutta.
 • Huolehdi henkilökohtaisesta hygieniasta. Käy suihkussa ennen harjoitusta, pese joogavaatteet päivittäin.
 • Vältä alkoholia ja voimakkaita lääkkeitä kurssin aikana. Vältä myös voimakkaasti maustettuja ruokia.
 • Kurssihintaan kuuluva 5x harjoituskortti on voimassa 2 kuukautta. Ohjattu seisomasarja -tunnit ovat kaikki ohjaajan suullisesti ohjaamia eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen.
 • Kurssimateriaali (viikkoaikataulu, harjoitusmoniste, 5x kortti) jaetaan sunnuntaina.

ALKEISMYSORE- JA MYSOREKURSSIT

Mysorekurssilla siirrytään joogaamaan oman hengityksen tahtiin, mysoreharjoitteluun. Harjoitus noudattaa perinteistä Sri K. Pattabhi Joisin opetusmenetelmää Etelä-Intiassa, Mysoren kaupungissa.

Alkeismysorekurssille voi tulla ensimmäisen kerran, kun pystyy tekemään kohtalaisesti seisomasarjan jatkuvana liike-hengitysharjoituksena ja haluaa siirtyä omatahtiseen harjoitteluun, ja kun oppilaalla on mielestään kohtalaisen hyvä tuntuma bandhojen ja hengityksen käytöstä seisomasarjan harjoituksessa. Alkeismysorekurssilla opetellaan ensimmäiset istuma-asanat ja kaikki loppuliikkeet. Kurssin käytyään voi tulla mysoreviikkotunneille.

Seuraavilla mysorekursseilla opetellaan lisää istumasarjan asanoita, eteneminen tapahtuu yksilöllisesti. Harjoituksessa etenemisen sääntö on, että edelliset asanat pitää pystyä tekemään kohtalaisen hyvin, ennen kuin seuraavia asanoita opetetaan. Mysoreharjoituksessa joogasta tulee henkilökohtainen harjoitus, jossa hengityksen ja bandhojen tekniikka tulee yhä tärkeämmäksi. Ohjaajat voivat antaa lisäasanoita yksilöllisesti myös mysoreviikkotunneilla.

Raskauden aikana ei suositella siirtymistä seuraavalle tasokurssille.