KURSSIT

Kiinnostaako astangajooga? Hienoa!

Aloituskurssimme ovat aloittelijan valinta. Mysorekurssit puolestaan heille, ketkä ovat jooganneet jo jonkin aikaa. Mysorekurssien yhteydessä järjestetään yleensä teematunteja tai muuta oheisohjelmaa, jotka sopivat myös aloittelijoille. Tule hakemaan voimaa ja notkeutta astangajoogasta!                        

NYT AVOINNA OLEVAT KURSSIT: 

Virpi Karjalainen: Astangajoogan aloitus- ja mysorekurssi 16.-18.8.2024

Aikataulut:

Pe 16.8.

 • klo 17-19 Ohjattu harjoitus plus keskustelu
 • klo 19-20 Yoga nidra

La 17.8.

 • ko 8-10 Mysore
 • klo 11-13 Aloituskurssi
 • klo 14-16 Playground

Su18.8.

 • klo 8-10 Mysore
 • klo 11-13 Aloituskurssi
 • klo 14-15.30 Paluu astangaan

Hinnasto

Mysorekurssi
4 tapahtumaa 100€/90€*
3 tapahtumaa 80€/70€*
2 tapahtumaa 60€/55€*
1 tapahtuma 30€/28€*
 
Aloituskurssi
80/70€* (sis. 5 viikkotuntia salilla)
 
Työpajat (Playground ja iRest Yoga Nidra)
30€/tunti
 
Paluu astangaan 30€
 

Kurssin oheisohjelman kuvaukset

iRest® Yoga Nidra

iRest Yoga Nidra on rentouttava harjoitus, joka sopii kenelle tahansa.  Se on aktiivinen, meditatiivinen syvärentoutus, joka tehdään mielellään selinmakuulla, mutta onnistuu myös istuen. 

Harjoitus auttaa rentoutumaan sekä fyysisesti, henkisesti että emotionaalisesti. Tässä harjoituksessa keskitymme lisäksi kiitollisuuden ja ilon tunteisiin. 

iRest Yoga Nidra on helppo meditaatio, jota tekemällä voi saada apua mm. unettomuuteen, stressiin, ahdistuneisuuteen sekä erilaisiin kiputiloihin ja se lisää energiaa ja hyvänolon tunnetta. 

Mukaan tarvitset vain lämpöiset vaatteet (villasukat) ja mielellään myös viltin ja tyynyn tai bolsterin sekä niskan, että polvitaipeiden alle. 

Playground

Tällä tunnilla pääset kokeilemaan asioita, jotka eivät välttämättä kuulu ainakaan vielä omaan asanasarjaasi tai työstämään haasteellisia osia harjoituksesta. 

Aloitamme pienellä lämmittelyllä ja sitten ’leikimme’ erilaisten asanoiden parissa kunkin kykyjen rajoissa. 

Tunnin sisältö määräytyy osallistujien toiveiden mukaisesti.

Pidäthän huolta, että otat huomioon oman kehosi rajoitukset, jotta tämäkin harjoitus on turvallinen. 

Paluu astangaan

Onko astangajoogaharjoitus sinulle tuttua, mutta ollut tauolla pitemmmän tai lyhyemmän aikaa? Kaipaatko lempeää paluuta harjoituksen pariin?

Palautamme mieleen asanaharjoituksen ja teemme osallistujien tason mukaisesti ja tarvittaessa varioiden seisomasarjan ja osan I-sarjan alun asanoista sekä loppuliikeitä. 

Tämän tunnin jälkeen voit huoletta palata viikkotunneille. 

Tutustu Virpiin täällä

Astangajoogan aloituskurssit syksyllä 2024

Virpi Karjalainen 17.-18.8.2024

Heidi Ruokoniemi 21.-22.9.2024

Magnus Appelberg 9.-10.11.2024

VIIKONLOPPUKURSSIEN SISÄLTÖ

ALOITUSKURSSI

Alkeiskurssilla tutustutaan astangajoogan maailmaan ja harjoituksiin. Kurssin vetäjästä riippuen kurssi kestää kolme tai kaksi päivää

Perjantain infossa esitellään astangajoogan historiaa, filosofiaa ja vaikutuksia sekä harjoitellaan hengitystä. Lauantaina ja sunnuntaina harjoitellaan ujjayi-hengitystä, mula bandhan (juurilukko) ja uddiana bandhan (alavatsalukko) käyttöä, sekä opetellaan alkeistason asanat: aurinkotervehdykset, seisomasarja, sekä osa loppuliikkeistä. Lisäksi harjoitellaan vinyasaa eli liikkeen ja hengityksen yhdistämistä. Kurssin jälkeen oppilas voi siirtyä ohjattu seisomasarja -viikkotunneille.

Alkeiskurssi ei edellytä aiempaa kuntoilua eikä kokemusta joogasta. Raskauden aikana ei suositella astangajoogan aloittamista.

Ohjeita alkeiskurssilaiselle:

 • Harjoitellessa yllä kevyet vaatteet: trikoohousut / verkkarit, T-paita, avojalat. Joogamatto / pehmustettu alusta tai paksu pyyhe on suositeltava muttei välttämätön.
 • Ennen harjoitusten alkua on suositeltavaa olla syömättä noin kaksi tuntia.
 • Harjoituksen aikana ei juoda eikä syödä.
 • Älä joogaa flunssaisena tai kuumeisena – pidä yksi kuumeeton lepopäivä.
 • Mainitse selkä- yms. tukielinvaivoista ohjaajalle: yleensä ne eivät ole joogan esteenä vaan oikea joogatekniikka parantaa tai helpottaa monia vaivoja.
 • Polvea ei saa vääntää väkisin. Polvivaivojen syynä on usein lonkan seudun tiukkuus, ja joogassa työstetään sen sijaan lonkan liikkuvuutta.
 • Huolehdi henkilökohtaisesta hygieniasta. Käy suihkussa ennen harjoitusta, pese joogavaatteet päivittäin.
 • Vältä alkoholia ja voimakkaita lääkkeitä kurssin aikana. Vältä myös voimakkaasti maustettuja ruokia.
 • Kurssihintaan kuuluva 5x harjoituskortti on voimassa 3 kuukautta. Ohjattu seisomasarja -tunnit ovat kaikki ohjaajan suullisesti ohjaamia eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen.
 • Kurssimateriaali (viikkoaikataulu, harjoitusmoniste, 5x kortti) jaetaan sunnuntaina.

MYSOREKURSSI

Mysorekurssilla siirrytään joogaamaan oman hengityksen tahtiin, mysoreharjoitteluun. Harjoitus noudattaa perinteistä Sri K. Pattabhi Joisin opetusmenetelmää Etelä-Intiassa, Mysoren kaupungissa.

Mysorekurssille voi tulla ensimmäisen kerran, kun pystyy tekemään kohtalaisesti seisomasarjan jatkuvana liike-hengitysharjoituksena ja haluaa siirtyä omatahtiseen harjoitteluun, ja kun oppilaalla on mielestään kohtalaisen hyvä tuntuma bandhojen ja hengityksen käytöstä seisomasarjan harjoituksessa. Mysorekurssilla edetään yksilöllisesti ja opetellaan ensimmäiset istuma-asanat ja kaikki loppuliikkeet. Kurssin käytyään voi tulla mysoreviikkotunneille.

Seuraavilla mysorekursseilla opetellaan lisää istumasarjan asanoita, eteneminen tapahtuu yksilöllisesti. Harjoituksessa etenemisen sääntö on, että edelliset asanat pitää pystyä tekemään kohtalaisen hyvin, ennen kuin seuraavia asanoita opetetaan. Mysoreharjoituksessa joogasta tulee henkilökohtainen harjoitus, jossa hengityksen ja bandhojen tekniikka tulee yhä tärkeämmäksi. Ohjaajat voivat antaa lisäasanoita yksilöllisesti myös mysoreviikkotunneilla.

Raskauden aikana ei suositella siirtymistä seuraavalle tasokurssille.