KURSSIT

Kiinnostaako astangajooga? Hienoa!

Aloituskurssimme ovat aloittelijan valinta. Mysorekurssit puolestaan heille, ketkä ovat jooganneet jo jonkin aikaa. Mysorekurssien yhteydessä järjestetään yleensä teematunteja tai muuta oheisohjelmaa, jotka sopivat myös aloittelijoille. Tule hakemaan voimaa ja notkeutta astangajoogasta!                        

NYT AVOINNA OLEVAT KURSSIT: 

Astangaintensiivi Hanne Sydänmaan kanssa 9.-12.5.2024

Hannen helatorstaiviikon intensiivi tulee taas! Tule hakemaan inspiraatiota harjoitukseen tai vaikka aloittamaan uusi harrastus pirteän, motivoivan ja osaavan Hanne Sydänmaan opastuksessa.

MYSOREKURSSI 9.-12.5.2024
To 17-19 ohjattu harjoitus ja keskustelu
Pe 6-8 mysore
La 8-10.30 mysore
Su 8-10.30 mysore

Mysorekurssilla joogataan oman hengityksen tahtiin. Sopii myös ohjatusta harjoituksesta siirtyville!
Hinnat: (4/3/2/1 kertaa) 100/80/60/30 € (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 90/70/55/28 €)


ALOITUSKURSSI 11.-12.5.2024
La 11-13
Su 11-13
Tiivis kahden päivän paketti tutustuttaa Astangajoogan maailmaan. Paketti sisältää 5 viikkotuntia kurssin jälkeen, jotta pääset heti kiinni harjoitukseen.

Hinta 80 € (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 70 €)


TEKNIIKKATUNTI 1: Core/bandhat
Pe 10.5. KLO 17.00-19.00
Keskivartalon tuen ja aktivoinnin/bandhojen käytön merkitys asanaharjoituksessa pilates-periaatteilla: core, kontrolli ja keskittyminen yhdistettynä hengitykseen, liikkeen virtaukseen ja tarkkuuteen.
Käymme interaktiivisesti läpi syvien lihasten aktivointia käytännön harjoituksilla asanoihin soveltaen. Tunti soveltuu kaikille.

Hinta: 25 €


TEKNIIKKATUNTI 2: Inversioita
La 11.5. KLO 14.00-16.00

Avaimia käsilläseisonnan – ja päälläseisonnan harjoitteluun. Keskivartalon vakauden ja hallinnan kautta haemme vaiheittain sopivaa, yksilöllisesti optimoitua tukea ja kehon asentoa. Tarkastelemme samoilla periaatteilla myös päälläseisontaa.
Hinta 25 €

HANNE SYDÄNMAASTA:
Hanne tutustui joogaan opiskellessaan tanssia New Yorkissa 90-luvun lopussa, jonka jälkeen hän aloitti vuosittaiset matkat Intiaan syventämään harjoitustaan. Hän on opettanut joogaa yli 20 vuotta kaiken tasoisille oppilaille huippu-urheilijoista vanhuksiin. Hän on myös kouluttautunut pilatesohjaajaksi, ja soveltaakin kaikessa opetuksessaan pilateksen perusperiaatteita: kontrolli, keskittyminen, keskustan käyttö ja hengitys sekä tarkkuus ja liikkeen virtaavuus. Hannen kursseilla ja tunneilla yksilöllisyys ja liikkeellä kuntouttaminen yhdistyvät läsnäoloon ja vakauteen.

VIIKONLOPPUKURSSIEN SISÄLTÖ

ALOITUSKURSSI

Alkeiskurssilla tutustutaan astangajoogan maailmaan ja harjoituksiin. Kurssin vetäjästä riippuen kurssi kestää kolme tai kaksi päivää

Perjantain infossa esitellään astangajoogan historiaa, filosofiaa ja vaikutuksia sekä harjoitellaan hengitystä. Lauantaina ja sunnuntaina harjoitellaan ujjayi-hengitystä, mula bandhan (juurilukko) ja uddiana bandhan (alavatsalukko) käyttöä, sekä opetellaan alkeistason asanat: aurinkotervehdykset, seisomasarja, sekä osa loppuliikkeistä. Lisäksi harjoitellaan vinyasaa eli liikkeen ja hengityksen yhdistämistä. Kurssin jälkeen oppilas voi siirtyä ohjattu seisomasarja -viikkotunneille.

Alkeiskurssi ei edellytä aiempaa kuntoilua eikä kokemusta joogasta. Raskauden aikana ei suositella astangajoogan aloittamista.

Ohjeita alkeiskurssilaiselle:

  • Harjoitellessa yllä kevyet vaatteet: trikoohousut / verkkarit, T-paita, avojalat. Joogamatto / pehmustettu alusta tai paksu pyyhe on suositeltava muttei välttämätön.
  • Ennen harjoitusten alkua on suositeltavaa olla syömättä noin kaksi tuntia.
  • Harjoituksen aikana ei juoda eikä syödä.
  • Älä joogaa flunssaisena tai kuumeisena – pidä yksi kuumeeton lepopäivä.
  • Mainitse selkä- yms. tukielinvaivoista ohjaajalle: yleensä ne eivät ole joogan esteenä vaan oikea joogatekniikka parantaa tai helpottaa monia vaivoja.
  • Polvea ei saa vääntää väkisin. Polvivaivojen syynä on usein lonkan seudun tiukkuus, ja joogassa työstetään sen sijaan lonkan liikkuvuutta.
  • Huolehdi henkilökohtaisesta hygieniasta. Käy suihkussa ennen harjoitusta, pese joogavaatteet päivittäin.
  • Vältä alkoholia ja voimakkaita lääkkeitä kurssin aikana. Vältä myös voimakkaasti maustettuja ruokia.
  • Kurssihintaan kuuluva 5x harjoituskortti on voimassa 3 kuukautta. Ohjattu seisomasarja -tunnit ovat kaikki ohjaajan suullisesti ohjaamia eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen.
  • Kurssimateriaali (viikkoaikataulu, harjoitusmoniste, 5x kortti) jaetaan sunnuntaina.

MYSOREKURSSI

Mysorekurssilla siirrytään joogaamaan oman hengityksen tahtiin, mysoreharjoitteluun. Harjoitus noudattaa perinteistä Sri K. Pattabhi Joisin opetusmenetelmää Etelä-Intiassa, Mysoren kaupungissa.

Mysorekurssille voi tulla ensimmäisen kerran, kun pystyy tekemään kohtalaisesti seisomasarjan jatkuvana liike-hengitysharjoituksena ja haluaa siirtyä omatahtiseen harjoitteluun, ja kun oppilaalla on mielestään kohtalaisen hyvä tuntuma bandhojen ja hengityksen käytöstä seisomasarjan harjoituksessa. Mysorekurssilla edetään yksilöllisesti ja opetellaan ensimmäiset istuma-asanat ja kaikki loppuliikkeet. Kurssin käytyään voi tulla mysoreviikkotunneille.

Seuraavilla mysorekursseilla opetellaan lisää istumasarjan asanoita, eteneminen tapahtuu yksilöllisesti. Harjoituksessa etenemisen sääntö on, että edelliset asanat pitää pystyä tekemään kohtalaisen hyvin, ennen kuin seuraavia asanoita opetetaan. Mysoreharjoituksessa joogasta tulee henkilökohtainen harjoitus, jossa hengityksen ja bandhojen tekniikka tulee yhä tärkeämmäksi. Ohjaajat voivat antaa lisäasanoita yksilöllisesti myös mysoreviikkotunneilla.

Raskauden aikana ei suositella siirtymistä seuraavalle tasokurssille.

Share