Maaliskuun vierailijana Virpi Karjalainen: teemana astangaan palaaminen

Virpillä on aina ollut lämmin suhde ja pitkä historia Oulun astangajoogakoulussa. Hän on käynyt opettamassa Oulussa jo heti salin perustamisesta lähtien – alussa useamman kerran vuodessa, nykyisin kerran pari vuodessa. Virpin juuret ovat Paltamossa, joten Oulu tuntuu aina kotoisalta paikalta.

Opetettuaan lähes 20 vuotta vastaavana opettajana Helsingin Astangajoogakoulun Annankadun salilla, tuli aika siirtyä eteenpäin. Nykyisin Virpin tunneille pääsee Helsingin Lauttasaaressa Dolife Studiolla (http://drishtionlife.com/fi/dolife-studio/). Sinne olette aina tervetulleita harjoittelemaan, jos matka suuntaa Helsinkiin!

Virpi, Joonas_vk_sarvangasana

Monet palaavat takaisin astangan pariin vuosienkin tauon jälkeen. Silloin on hyvä muistaa aloittaa rauhallisesti ja kehoa kuunnellen. Samoin, jos on toipumassa vammasta tai esim. leikkauksesta. Näistä Virpillä on myös paljon omakohtaista kokemusta. Viiden vuoden aikana leikattiin työtapaturmaisesti revennyt olkapää, umpisuoli ja kaatumisen seurauksena nilkka ja myöhemmin polvi. Leikkauksista toipumisen myötä Virpin oma harjoitus on kokenut kaikenlaisia muutoksia ja myös hänen opetukseensa on tullut monisäikeisyyttä. Aina on huomioitava oppilaan lähtökohdat ja senhetkinen tilanne ja vaatimukset eivät ole kaikille samanlaisia. Kaiken taustalla on aina kuitenkin Sri K Pattabhi Joisin opetukset ja lämmin energia, joista Virpi pääsi nauttimaan useaan otteeseen Intian Mysoressa harjoitellessaan.

VIRPI_UPAVISHTA_DSC08815_JB_small

Astangajoogan lisäksi Virpi on myös Reiki Master ja bioenergiahoitaja ja hän tekee mm. kaukoreikihoitoja. Maaliskuun viikonlopun toinen teematunti perustuukin enemmän näihin opetuksiin kuin astangajoogaan.

Virpin joogatunneille ja hoitoon on mahdollista päästä myös netissä dolife.fi –palvelussa, mistä videoharjoitusten lisäksi voi varata vaikka online-yksityistunnin. Mikään näistä ei kuitenkaan koskaan korvaa opettajan fyysistä läsnäoloa ja kosketusta – siksi kannattaa osallistua kursseille ja opetukseen aina kun se vaan on mahdollista!

Virpi_urdvapadmasana_small

Virpi

Share