Ohjaajien esittelyt

Sanna Pitkänen

Sanna1

Astangajoogapolkuni alkoi tammikuussa 2006 Virpi Karjalaisen kurssilla, sitä ennen harjoitin hiukan hathajoogaa. Hatha ei silloin tuntunut aivan omalta, mutta astanga kolahti heti ensimmäisellä kerralla ja jäi elämääni. Ohjaamisen aloitin syksyllä 2009 ja olen siitä lähtien ohjannut astangajoogatunteja Oulun salilla. Yksi tärkeimmistä opettajistani (Virpin lisäksi tietysti) on Hanne Sydänmaa ja myös Saraswathi teki vahvan vaikutuksen. Kaikilla opettajilla on kuitenkin annettavaa ja käyn mielelläni kaikkien Oulussa vierailevien opettajien silmien alla. Joogaretriiteillä ja maailmalla joogatessani olen huomannut, että sama harjoitus se on kaikkialla. Sama tyyppi siinä matolla on, oli opettajana kuka hyvänsä. Vapauttavaa!

Tyyppinä olen puhelias ja myös ohjatessani puhun paljon. Myös minulle saa puhua 🙂 Haluan mielelläni selittää miksi olen sitä mieltä kuin olen. Oma joogapolkuni on sisältänyt hiukan fyysisiä haasteita ja siksi katson samoja asioita myös muiden harjoituksessa. Yritän ohjata kohti mahdollista ja keholle sopivaa tapaa tehdä harjoitus. Yritän kertoa vaihtoehtoja ja pieniä askelia eteenpäin, siten että harjoitus pysyy mielekkäänä ja motivoivana. Muistutan asioista ja toimin peilinä peilittömässä salissa.

Nähdään salilla!

Katja Romppainen

Olen aloittanut astangajoogan v. 2004 ja tehnyt asanaharjoitusta siitä asti enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Vuonna 2012 aloitin myös Oulun Astangajoogan salilla viikkotuntiopettajana ja vedän myös alkeismysore-kursseja.

Elämäntilanteen mukaan harjoitus joko haastaa minua fyysisesti tai toimii henkireikänä. Asanaharjoituksen lisäksi teen myös Pranayama-hengitysharjoitusta. Olen salillamme vierailevien ohjaajien innoittamana kokeillut myös Slow- ja Yin-joogaa.

Vesa Kotila

Aloitin astangajoogan toukokuussa 2004 Frank Kappasin alkeiskurssilla. Suomalaisista opettajista tärkeitä ja pitkäaikaisia innoittajia ovat olleet Frankin lisäksi mm. Magnus Appelberg, Virpi Karjalainen ja Hanne Sydänmaa.  Vuodesta 2012 olen osallistunut  Manju Joisin kursseille ja opettajankoulutuksiin. Manju on tuonut harjoitukseeni asanoiden lisäksi mantrojen resitoinnin ja hengitysharjoitukset, sekä paljon lämpöä, vapautta ja huumoria.

Harjoituksessa olen erityisesti viehättynyt eri kehon osat yhdistävistä toiminnallisista linjoista ja linjauksista sekä hengityksen ja hengityslihasten yhteydestä niihin. Luultavasti en tunnillakaan malta olla näistä hiljaa, paitsi silloin kun teen harjoitusta itse.

Vesa Kotila

Kaija Koski

Aloitin joogan hathajoogalla vuonna 2002 ja löysin astangajoogan pariin 2004. Olen ohjannut viikkotunteja säännöllisesti 14 vuotta sekä alkeiskursseja kymmenisen vuotta. Oman ohjaamisen ohessa olen ottanut osaa ahkerasti eri opettajien astangajoogaretriitteihin ja kursseihin koti- ja ulkomailla. Tärkeimpiä opettajiani ovat olleet Helsingin ja Tampereen astangakoulujen opettajat, jotka vierailevat säännöllisesti Oulussa. Lisäksi olen joogannut useaan otteeseen vuosien varrella Lino Mielen ja Eddie Sternin ohjauksessa, sekä mm. Anthony `Prem` Carlisin, Saraswathi ja Manju Joisin sekä useiden muiden ulkomaisten ohjaajien johdolla.

Astangajooga on mahdollistanut minulle seikkailuja maailmalla ja tuonut arkeen tasapainoa ja tyyneyttä. Ohjaajana pyrin huomioimaan kunkin joogaajan omat lähtökohdat, joiden pohjalle on mahdollista rakentaa mielekäs harjoitus.

Slow Yogan opettajakoulutuksen (RYT 200) kävin vuosina 2016-2017 Janne Kontalan ja Emma Paukun opetuksessa, Shaktajoogan opettajakoulutuksen 2020. Pranayamaa olen harjoittanut usealla tekniikalla, mutta opetuksessa käytän Tiwarin tekniikoita.

Hannele Heinonen

Olen aloittanut astangajoogan harrastamisen syksyllä 2011. Syy lajin pariin hakeutumiselle oli löytää mielenrauhaa ja halu kokeilla jotain joogaa. Laji yllätti fyysisellä haastavuudellaan ”Tämähän ei ookkaan ihan pelkkää silmät kiinni hengittelyä!”, sitkeällä luonteella jatkoin, hiki virtasi ja lihakset välillä kipeytyivät. Pikkuhiljaa kunto on kasvanut, mielikin tuntuu välillä rauhoittuvan, vaikka melkoinen ”tättähäärä” olen edelleen. Olen kokeillut astangan ohessa muita joogan suuntauksia, mutta mikään ei ole mennyt ohitse, palaan aina hikoillen tekemään juuri tätä perinteistä harjoitusta.

Tammikuussa 2019 olen aloittanut seisomasarjan ohjaamisen. Ohjaajana haluan valaa uskoa siihen, että astangajooga sopii ihan kaikille. Tällä harjoituksella on paljon annettavaa niin henkisesti kuin fyysisestikin, kunhan muistaa kerta toisensa jälkeen nousta matolle.

Nina Hynninen

Olen astangajoogan paluumuuttaja. Ensimmäiset kosketukset astangaan ylettyy vuodelle 2007, jolloin aloitin Oulun astangajooga ry:n salilla Niilontiellä. Viikkotuntien lisäksi osallistuin alkeis- ja alkeismysore viikonloppukursseille useampaan kertaan. Viikonloppukursseilla oppi paljon ja tapasi uusia opettajia ja kanssajoogeja. 

Vuosien aikana olen tutustunut useisiin joogasuuntauksiin, kiertänyt erilaisilla joogasaleilla ja retriiteillä. Valmistuin vuonna 2020 (RYT 200) Vinyasa Flow -joogaopettajaksi @HimaHappiness. Samana syksynä aloitin Oulun Astangajooga ry:llä verkkojoogamallina ja ohjausharjoittelut keväällä 2021.  

Astangassa kiehtoo harjoituksen fyysisyys ja harjoituksen vaikutusten kokonaisvaltaisuus keholle ja mielelle. Nähdään joogamatolla!