Astangajooga on kehoa venyttävä ja voimistava harjoitus, jossa asentoihin yhdistetään tietoinen hengitys. Harjoitus lisää notkeutta ja kehonhallintaa, se vahvistaa ja puhdistaa niin kehoa kuin mieltäkin sekä parantaa keskittymiskykyä.

Astanga Jooga Oulu ry on perustettu vuonna 2002 tarkoituksenaan levittää ja edistää astangajoogan harrastusta, kohottaa jäsentensä fyysistä ja henkistä kuntoa ja kokonaisvaltaista terveyttä. Kaikki yhdistyksen toiminta on voittoa tavoittelematonta ja talkoopohjaista. Heinäpäässä sijaitseva astangasali on Oulun ainoa Sri K. Pattabhi Joisin perinnettä noudattavaan astangajoogaan keskittynyt joogasali.

Yhdistys järjestää astangajoogan viikkotunteja ja kursseja Isokadun joogasalilla. Säännöllisesti järjestettävillä alkeiskursseilla opetetaan astangajoogan tekniikat, jotta harjoittelija voi osallistua viikkotunneille. Vierailevien opettajien mysorekursseja pyritään järjestämään useita kertoja vuodessa. Toisinaan järjestämme joogaan läheisesti liittyviä kursseja, kuten pranayama- ja mantrakursseja.

Tervetuloa joogaamaan meille! Kaikille tunneille tulee ilmoittautua.

Tuntikuvaukset

Ohjattu seisomasarja on ohjaajan suullisesti vetämä harjoitus. Tunnilla tehdään aurinkotervehdyksiä ja ensimmäisen liikesarjan alkua, eli seisomasarja. Tunti päättyy kehoa palauttaviin loppuliikkeisiin ja loppurentoutukseen. Ohjattu seisomasarja -tunti on tarkoitettu astangajoogan alkeiskurssin käyneille.

Ohjattu 1-sarja (1 x kk) on ohjaajan suullisesti vetämä harjoitus, jossa tehdään koko ensimmäinen asentosarja ohjatusti. Tunnille voivat osallistua kaikki, jotka ovat tehneet jonkin aikaa seisomasarjaa tai mielellään jo osaa istumasarjasta.

Mysoretunneilla kukin tekee omatahtisesti harjoitusta oman hengityksen mukaan ja ohjaaja avustaa harjoituksessa enemmän kuin suullisesti ohjatuilla tunneilla sekä antaa oppilaille ohjeita henkilökohtaisemmin. Ohjaaja auttaa muistamaan asentojen järjestyksen ja vastaa tarvittaessa kysymyksiin. Yhdistetyillä alkeismysore- ja mysoretunneilla ohjaaja keskittyy avustamaan enemmän juuri omatahtiseen harjoitteluun siirtyneitä.

Mysoreharjoittelussa korostetaan joogan yksilöllisyyttä, harjoituksen sisäistämistä ja siinä etenemistä omaan tahtiin omien mahdollisuuksien mukaisesti. Mysoreharjoitukseen voi siirtyä, kun oppilaalla on mielestään kohtalaisen hyvä tuntuma bandhojen ja hengityksen käytöstä seisomasarjassa ja hän pystyy tekemään ohjatun seisomasarjan jatkuvana hengitys-liikeharjoituksena. Mysoreharjoituksessa korostuu oman hengitysrytmin käyttö sekä keskittyminen dristien (katseen kohdistaminen) ja vinyasan (hengitysliikejärjestelmän) avulla.

Pitkä ohjattu on ohjaajan suullisesti vetämä harjoitus. Tunneilla tehdään seisomaliikkeiden lisäksi ensimmäiset istuma-asanat Janusirsasana A:han asti ja kaikki loppuliikkeet. Ohjattu harjoitus on tarkoitettu niille, jotka ovat käyneet mysoreharjoitteluun siirtyvien kurssin, tai aiemmin ohjelmassa olleen alkeisjatkokurssin. Tämä tunti tarjolla vain verkossa!

Oma harjoitus (kaikki tasot): Sunnuntaisin klo 9-11 voit tulla tekemään omaa astangaharjoitusta salille. Ei ohjausta, eikä avustuksia. Voimassaolevalla sarjakortilla ilmainen, tai vapaaehtoinen maksu 3 €.