Ohjaajien esittelyt

Sanna Pitkänen (mysore)

Sanna istuu joogamatolla asanassa.

Astangajoogapolkuni alkoi tammikuussa 2006 Virpi Karjalaisen kurssilla, sitä ennen harjoitin hiukan hathajoogaa. Hatha ei silloin tuntunut aivan omalta, mutta astanga kolahti heti ensimmäisellä kerralla ja jäi elämääni. Ohjaamisen aloitin syksyllä 2009 ja olen siitä lähtien ohjannut astangajoogatunteja Oulun salilla. Yksi tärkeimmistä opettajistani (Virpin lisäksi tietysti) on Hanne Sydänmaa ja myös Saraswathi teki vahvan vaikutuksen. Kaikilla opettajilla on kuitenkin annettavaa ja käyn mielelläni kaikkien Oulussa vierailevien opettajien silmien alla. Joogaretriiteillä ja maailmalla joogatessani olen huomannut, että sama harjoitus se on kaikkialla. Sama tyyppi siinä matolla on, oli opettajana kuka hyvänsä. Vapauttavaa!

Tyyppinä olen puhelias ja myös ohjatessani puhun paljon. Myös minulle saa puhua 🙂 Haluan mielelläni selittää miksi olen sitä mieltä kuin olen. Oma joogapolkuni on sisältänyt hiukan fyysisiä haasteita ja siksi katson samoja asioita myös muiden harjoituksessa. Yritän ohjata kohti mahdollista ja keholle sopivaa tapaa tehdä harjoitus. Yritän kertoa vaihtoehtoja ja pieniä askelia eteenpäin, siten että harjoitus pysyy mielekkäänä ja motivoivana. Muistutan asioista ja toimin peilinä peilittömässä salissa.

Nähdään salilla!

Katja Romppainen (mysore + ohjattu)

Olen aloittanut astangajoogan v. 2004 ja tehnyt asanaharjoitusta siitä asti enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Vuonna 2012 aloitin myös Oulun Astangajoogan salilla viikkotuntiopettajana ja vedän myös alkeismysore-kursseja.

Elämäntilanteen mukaan harjoitus joko haastaa minua fyysisesti tai toimii henkireikänä. Asanaharjoituksen lisäksi teen myös Pranayama-hengitysharjoitusta. Olen salillamme vierailevien ohjaajien innoittamana kokeillut myös Slow- ja Yin-joogaa.

Vesa Kotila (mysore + ohjattu)

Vesa Kotila sivustapäin otetussa kuvassa kädet ylhäällä ja yhdessä.

Aloitin astangajoogan toukokuussa 2004 Frank Kappasin alkeiskurssilla. Suomalaisista opettajista tärkeitä ja pitkäaikaisia innoittajia ovat olleet Frankin lisäksi mm. Magnus Appelberg, Virpi Karjalainen ja Hanne Sydänmaa.  Vuodesta 2012 olen osallistunut  Manju Joisin kursseille ja opettajankoulutuksiin. Manju on tuonut harjoitukseeni asanoiden lisäksi mantrojen resitoinnin ja hengitysharjoitukset, sekä paljon lämpöä, vapautta ja huumoria.

Harjoituksessa olen erityisesti viehättynyt eri kehon osat yhdistävistä toiminnallisista linjoista ja linjauksista sekä hengityksen ja hengityslihasten yhteydestä niihin. Luultavasti en tunnillakaan malta olla näistä hiljaa, paitsi silloin kun teen harjoitusta itse.

Mirka Rauniomaa (ohjattu seisomasarja)

Kävin astangajoogan alkeiskurssin Astangajooga Oulu ry:n salilla kesällä 2007, ja olen tehnyt asanaharjoitusta vaihtelevan säännöllisesti siitä lähtien. Joogamatolla tunnen oloni kotoisaksi, mihin sen sitten milloinkin levitän: harjoitus on pohjimmiltaan mukavan tuttu ja kuitenkin jokaisessa kerrassa on jotain kiinnostavan uutta. Aloitin seisomasarjan ohjaamisen salilla talvella 2024.

Kaija Koski (mysore+ohjattu seisomasarja)

Kaija Koski asanassa joogamatolla.

Aloitin joogan hathajoogalla vuonna 2002 ja löysin astangajoogan pariin 2004. Olen ohjannut viikkotunteja vuodesta 2006 sekä alkeiskursseja kymmenisen vuotta. Oman ohjaamisen ohessa olen ottanut osaa ahkerasti eri opettajien astangajoogaretriitteihin ja kursseihin koti- ja ulkomailla. Tärkeimpiä opettajiani ovat olleet Helsingin ja Tampereen astangakoulujen opettajat, jotka vierailevat säännöllisesti Oulussa. Lisäksi olen joogannut useaan otteeseen vuosien varrella Lino Mielen ja Eddie Sternin ohjauksessa, sekä mm. Anthony `Prem` Carlisin, Saraswathi ja Manju Joisin sekä useiden muiden ulkomaisten ohjaajien johdolla.

Astangajooga on mahdollistanut minulle seikkailuja maailmalla ja tuonut arkeen tasapainoa ja tyyneyttä. Ohjaajana pyrin huomioimaan kunkin joogaajan omat lähtökohdat, joiden pohjalle on mahdollista rakentaa mielekäs harjoitus.

Slow Yogan opettajakoulutuksen (RYT 200) kävin vuosina 2016-2017 ja shaktajoogan opettajakoulutuksen vuonna 2020. Pranayamaa olen harjoittanut usealla tekniikalla, mutta opetuksessa käytän Tiwarin tekniikoita.

Tiitti Punkki (ohjattu seisomasarja)

Tiitti Punkki istuu joogamatolla.

Oma polkuni astangajoogan parissa alkoi vuonna 2005 Jyväskylän Astangajooga ry:n kurssilta. Kun muutin Ouluun, hakeuduin Astangajooga Oulu ry:n tunneille ja kursseille. Vuosien varrella olen osallistunut useiden suomalaisten astangaopettajien kursseille ja astangajoogan lisäksi tutustunut eri joogan lajeihin hathasta ilmajoogaan sekä kouluttautunut mindfulness-valmentajaksi. Astangajoogan rinnalla olen tehnyt myös integraljoogaa. Viime vuosina joogaharjoituksestani on tullut tärkeä osa arkeani. Koen astangajoogan harjoittavan ja vahvistavan sekä kehoa että mieltä.  Oman hengityksen tahdissa tehtävä harjoitus pistää kuuntelemaan omaa kehoa ja keskittymään hetkeen, jolloin myös mieli rauhoittuu. 

Ohjaan salilla seisomasarjaa. Pyrin ohjauksessani sanoittamaan harjoituksen tempon osallistujille sopivaksi ja luomaan rauhallisen, kunkin omaa harjoitusta tukevan tunnin.